Pressmeddelande 24.11.2014

Publicerad 24-11-2014 kl. 9.00

PRESSMEDDELANDE 24.11.2014

Statens Pensionsfond (VER) valdes till den bästa pensionsfonden i Finland.

Statens Pensionsfond (VER) belönades för den bästa pensionsplaceringsverksamheten i Finland. Statens Pensionsfond (VER) tog första plats i Finlands landskategori i en tävling som ordnades av tidskriften Investment and Pension Europe (IPE). VER har belönats som Finlands bästa fyra gånger.

Detta är andra året i rad som VER fick ta emot priset i den finska kategorin. Juryn motiverade valet på bl.a. följande vis: "Ett utmärkt exempel på en fond som drar nytta av internationella möjligheter för att uppnå sina krav ställda i hemlandet." Betoningen på totalavkastning och god riskjusterad avkastning, samt utvecklingen av verktyg för dynamisk allokering nämndes även i motiveringarna för vinsten.

I tävlingen som ordnades av tidskriften Investment and Pensions Europe (IPE) deltog flera pensionsfonder från olika håll i Europa. Detta var i ordningen det fjortonde året IPE ordnade en tävling inom branschen. PensionDanmark valdes till den bästa pensionsfonden i Europa.

Den nominella avkastningen för VER:s placeringar har under de senaste tio åren uppgått i genomsnitt till 5,8 procent.

Statens Pensionsfond

För ytterligare information kontakta: VER:s verkställande direktör Timo Löyttyniemi, tfn (09) 2515 7010, mobiltelefon 050 336 2094

Statens Pensionsfond (VER), grundad år 1990, är en fond som står utanför statsbudgeten. Med denna fond bereder sig staten på finansieringen av de framtida pensionerna och jämnar ut pensionsutgifterna. VER är en placeringsorganisation. VER har i uppgift att på lång sikt förvalta den förmögenhet som anförtrotts fonden, att sörja för att medlen placeras säkert och lönsamt i objekt som kan omvandlas till pengar samt att placeringarna på ett ändamålsenligt sätt är mångsidiga och diversifierade.