Vi söker en hållbarhetsanalytiker för ett tidsbundet tjänsteförhållande

Publicerad 24-05-2021 kl. 11.21

Hållbarbetsanalytikerns centrala uppgift är att delta i utvecklingen av en ansvarsfull placeringsverksamhet (ESG). Uppgiftsområdena är bl.a. TCFD-rapportering, klimatförändringsscenarier, analys av klimatavtrycket och annan verksamhet med anknytning till ämnet. Du kommer att arbeta som en del av förvaltningsteamet i nära samarbete med portföljförvaltarna.

Detta förväntar vi oss av den sökande:

  • lämpliga högre högskolestudier (du kan också vara i början av din karriär eller i slutskedet av dina studier)
  • kompetens inom teman med anknytning till ansvarsfull placeringsverksamhet
  • den språkkunskap som krävs i tjänsten samt goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska
  • ansvarsfullhet, samarbetsförmåga och initiativkraft

Dessutom räknas erfarenhet av placeringsmiljön, PRI-rapportering, finansmarknaden och företagsansvar som merit.

Vi erbjuder dig ett utmanande och intressant arbete, en utsiktsplats över placeringsbranschen på det internationella planet samt goda möjligheter att upprätthålla och utveckla din yrkesskicklighet. Vi har en personal på 26 personer och våra lokaler ligger i Helsingfors kärncentrum.

Uppgiften är ett tidsbundet projekt på ett år som börjar 16.8.2021 eller enligt överenskommelse.

Mer information om tjänsten ges av Tiina Tarma, direktör för juridiska ärenden, tfn 0295 201 224, säkrast anträffbar 25.5 kl. 11–12 och 1.6 kl. 11–12.

Med den sökandes samtycke görs en säkerhetsutredning av den person som väljs (Säkerhetsutredningslagen 726/2014) och personens kreditupplysningar utreds. Prövotiden är 4 månader. Skicka din ansökan med löneanspråk senast 4.6.2021 kl. 11.00 till adressen rekrytointi@ver.fi. Vi behandlar ansökningar redan under ansökningstiden. Genom att söka uppgiften godkänner du elektroniska delgivningar med anknytning till ärendet.