Haemme sijoitusjuristia

Julkaistu 22.4.2024 klo 9.40

Valtion Eläkerahasto (VER) on yksi Suomen suurimmista institutionaalisista sijoittajista ja sen sijoitussalkun koko on noin 23 miljardia euroa. VER on valtion talousarvion ulkopuolinen rahasto, joka sijoittaa valtion eläkevaroja. VERin tehtävä on valtion tuleviin eläkemenoihin varautuminen sekä eläkemenojen tasaaminen.

Haemme sijoitusjuristia

VERin varat on sijoitettu globaalisti erityyppisiin instrumentteihin. Päätehtävänäsi on osallistua sijoituspäätösten ja sopimusten valmisteluun. Keskeisiä tehtäviäsi on avustaa lakiasiainjohtajaa hallitus- ja valiokuntatyöskentelyssä sekä osallistua julkisten hankintojen toteuttamiseen. Seuraat VERin toimintaan liittyvän kansainvälisen ja kotimaisen lainsäädännön kehitystä. Lisäksi osallistut muiden juridisten asioiden hoitamiseen.

                     

Odotamme hakijalta:

  • ylempää oikeustieteellistä loppututkintoa
  • vähintään muutaman vuoden työkokemusta, mieluimmin sopimusoikeuteen, sijoitustoimintaan tai pääomamarkkinoihin liittyen
  • kokemusta julkisista hankinnoista
  • virassa vaadittavaa kielitaitoa ja hyvää kirjallista ja suullista englannin kielen taitoa
  • kykyä analyyttiseen ajatteluun, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, itsenäistä ja vastuullista työotetta
  • systemaattista ja ratkaisukeskeistä työskentelytapaa sekä tarkkuutta ja organisointikykyä

Luemme eduksi:

  • kokemus kansainvälisten epälikvidien rahastojen sopimuksista sekä ISDA-sopimuksista  

Tarjoamme sijoitusalan näköalapaikalla monipuolisen ja mielenkiintoisen työn kansainvälisessä toimintaympäristössä sekä hyvät mahdollisuudet uuden oppimiseen. Meitä on kolmisenkymmentä VERiläistä ja toimitilamme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa. Tehtävässä on osittainen etätyömahdollisuus.

Virka on vakituinen. Aloitus virassa syyskuussa 2024 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja virasta antaa lakiasiainjohtaja Tiina Tarma puh. 0295 201 224, varmimmin 24.4. klo 13–14 ja 3.5. klo 9–10.

Valittavasta henkilöstä tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014) ja selvitetään luottotiedot. Koeaika on 6 kuukautta. Lähetä hakemuksesi palkkatoivomuksineen viimeistään 6.5.2024 klo 16.00 mennessä osoitteeseen rekrytointi@ver.fi. Hakemalla tehtävää hyväksyt asiaan liittyvät sähköiset tiedoksiannot.

Annonsen kan läsas på svenska på VER:s hemsida www.ver.fi