Haemme sijoitusjuristia vuoden määräaikaiseen virkasuhteeseen

Valtion Eläkerahasto (VER) on yksi Suomen suurimmista institutionaalisista sijoittajista ja sen sijoitussalkun koko on runsaat 19 miljardia euroa. VER on valtion talousarvion ulkopuolinen rahasto, joka sijoittaa varoja tulevien eläkkeiden maksamiseen varautumiseksi.

VERin varat on sijoitettu globaalisti erityyppisiin instrumentteihin. Sijoitusjuristin keskeinen tehtävä on osallistua sijoituspäätösten ja sopimusten valmisteluun yhdessä lakiasiainjohtajan kanssa. Tehtäviin kuuluu myös vaihtelevien muiden juridisten kysymysten selvittämistä ja hoitoa. Sijoitusjuristi seuraa muun muassa arvopaperioikeutta sekä sijoitustoiminnan vastuullisuutta koskevan kansainvälisen ja kotimaisen lainsäädännön kehitystä.

                   

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää:

  • ylempää oikeustieteellistä loppututkintoa

  • vähintään muutaman vuoden työkokemusta, mieluimmin sopimusoikeuteen, sijoitustoimintaan tai muuten pääomamarkkinoihin liittyen

  • virassa vaadittavaa kielitaitoa ja hyvää englannin kielen taitoa

  • vastuullisuutta, yhteistyökykyä ja oma-aloitteisuutta

  • halua ja kykyä oppia uutta muuttuvassa toimintaympäristössä

 

Tarjoamme sijoitusalan näköalapaikalla haastavan ja mielenkiintoisen työn kansainvälisessä toimintaympäristössä sekä hyvät mahdollisuudet ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Meitä on 25 ja toimitilamme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa.

Tehtävä on vuoden määräaikainen sijaisuus alkaen kesäkuussa 2019 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja virasta antaa lakiasiainjohtaja Tiina Tarma puh. 0295 201 224, varmimmin 18.3. klo 14 - 15 ja 20.3. klo 14.30 - 15.30

Valittavasta henkilöstä tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Koeaika on 4 kuukautta. Lähetä hakemuksesi palkkatoivomuksineen viimeistään 29.3.2019 klo 16.00 mennessä osoitteeseen rekrytointi@ver.fi. Hakemalla tehtävää hyväksyt asiaan liittyvät sähköiset tiedoksiannot.